top of page
Etsi

Romahdusvaarassa oleva talo voi aiheuttaa huolta

Voiko viranomainen puuttua yksityisomisteisen rakennuksen kunnossapitoon?


Lain mukaan rakennusvalvontaviranomainen voi ensinnäkin määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi. Jos puolestaan rakennuksesta on ilmeistä vaaraa turvallisuudelle, tulee rakennus määrätä purettavaksi tai kieltää sen käyttäminen. Viranomaisen antamaa kieltoa tai määräystä voidaan tehostaa uhkasakolla tai uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella.


Käytännön tilanteissa tarvitaan viisautta, kokemusta ja juridista osaamista, jotta ongelmallinen tilanne saadaan mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvasti hoidettua. Millä keinoin rakennuksen omistajaa olisi kussakin yksityistapauksessa todennäköisesti tehokkainta patistella? Minkälaiset määräykset kyseisessä tapauksessa tulisi antaa, ja miten ne tulisi muotoilla juridisesti oikein? Minkälainen menettely määräyksien toimeenpanoon ja mahdolliseen uhkasakkoon liittyy?


Me Hankintajuristit autamme mielellämme rakennusvalvonnallisissa ongelmatilanteissa mahdollisimman tehokkaan ja sujuvan ratkaisun löytämiseksi. Ettehän epäröi kääntyä puoleemme matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa – etsitään yhdessä paras ratkaisu juuri teidän tilanteeseenne!

Comments


bottom of page