top of page
Etsi

Harjoittelu Hankintajuristeilla


Oikeustieteen opiskelijoille suunnatun blogisarjan mahdollisesti kiinnostavin osa on viimein käsillä. Eli millaista on lakimiesharjoittelu Hankintajuristeilla? Tämä kirjoitus on tiivis katsaus lakimiesharjoittelijan työn konkreettiseen sisältöön!


Hankintajuristien lakimiesharjoittelu on kestoltaan kuusi kuukautta, ja harjoittelu on täysipäiväistä. Hankintajuristeilla työskentelee yhtäaikaisesti useita lakimiesharjoittelijoita ja uusia harjoittelijoita rekrytoidaan säännöllisesti. Harjoittelu on oiva keino päästä tutustumaan aidosti juristin työhön. Hankintajuristeilla harjoittelu vie tyypillisesti mukanaan, mistä kertoo se, että moni harjoittelija onkin valmistumisensa jälkeen jatkanut Hankintajuristeilla juristina. Olen itse yksi heistä!


Uudesta lakimiesharjoittelijasta tulee juristitiimin jäsen heti harjoittelun ensimmäisenä päivänä, jolloin harjoittelija pääsee tutustumaan tiimiläisiin sekä ryhmäesihenkilöön. Kuhunkin juristitiimiin kuuluu tyypillisesti kahdesta neljään juristia. Juristitiimin jäsenet pitävät aktiivisesti yhteyttä toisiinsa, ja harjoittelija tuleekin harjoittelun aikana työskentelemään tiiviisti etenkin oman tiiminsä jäsenten kanssa.


Harjoittelu lähtee vauhdikkaasti käyntiin. Perehdytyksen ohella harjoittelija pääsee heti harjoittelun alussa juristitiimin jäsenenä mukaan asiakastoimeksiantoihin ja projekteihin ratkaisemaan tosielämän juridisia haasteita. Toimeksiantotehtävät voivat käsittää muun muassa oikeuskäytännön selvittämistä, monenlaisten asiakirjojen laatimista sekä lain esitöihin ja oikeuskirjallisuuteen perehtymistä. Työpäiviensä aikana harjoittelija on lisäksi tyypillisesti yhteydessä muun muassa markkinaoikeuteen ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja hioo taitojaan sähköisten kilpailutustyökalujen käyttämisessä.


Sopivasti itsenäisiä työtehtäviä sekä mentoroivaa tukea

Työtehtävissä korostuu Hankintajuristien osallistava työskentelyote. Harjoittelija pääsee tekemään merkityksellisiä työtehtäviä heti harjoittelun alusta alkaen juristitiimin sparrauksessa. Hän saa lisähaasteita ja -vastuita tasaisesti kokemuksen ja osaamisen karttuessa. Harjoittelun aikana harjoittelijat pääsevät siten aidosti haastamaan itseään. Itse koen, että Hankintajuristeilla harjoittelijana ollessani pääsin työskentelemään itsenäisesti saaden kuitenkin samalla sopivassa suhteessa mentoroivaa tukea ryhmäesihenkilöltäni. Parasta harjoittelussani on ollut työn imu, joka on syntynyt mielenkiintoisen projektin parissa työskentelystä yhdessä oman tiimin jäsenten kanssa.Juristitiimin lisäksi harjoittelija pääsee osaksi lakimiesharjoittelijoiden tiivistä tiimiä. Lakimiesharjoittelijat vastaavat muun muassa koulutusmateriaalien ajantasaisuudesta sekä avustavat tarvittaessa yleisissä toimistotehtävissä, kuten infosähköpostiin sekä -puhelimeen tulevien yhteydenottojen koordinoinnista. Lakimiesharjoittelijoiden tiimissä harjoittelijat oppivat lisäksi keskeisiä tiimitaitoja ja ajanhallintaa. Lakimiesharjoittelijan viikkoa rytmittävät säännölliset kokoukset. Viikon alussa harjoittelijoiden tiimi kokoontuu ajankohtaisten asioiden läpikäymiseksi ja perjantaisin koko toimisto kokoontuu toimistokokouksen merkeissä.


Kaikki henkilöstöedut myös harjoittelijoille

Yksi keskeinen huomio harjoitteluun liittyen on se seikka, että Hankintajuristeilla kaikki henkilöstöedut koskevat tasapuolisesti kaikkia toimiston työntekijöitä, luonnollisesti siten myös lakimiesharjoittelijoita. Harjoittelijat saavat käyttöönsä lounas-, virike-, puhelin- ja työmatkaedut, he kuuluvat henkilöstörahaston piiriin ja lisäksi harjoittelijoilla on mahdollisuus käyttää toimiston personal trainerin palveluita viikoittain työajalla. Perheellisillä harjoittelijoilla on lisäksi mahdollisuus hyödyntää lastenhoitopalveluita lapsen sairastuessa. Itse olen pitänyt erityisesti mahdollisuudesta käyttää personal trainerin palveluita: treeni on yksi työviikkoni kohokohdista!


Toimisto sijaitsee keskeisellä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien päässä Helsingin keskustassa. Moderni työympäristö takaa viihtyvyyden ja hyvän työergonomian. Hankintajuristeilla etätyö on arkipäivää: harjoittelijat voivat valitsemassaan suhteessa työskennellä toimistolla ja/tai etänä. Myös opiskelujen edistäminen yhtäaikaisesti harjoittelun kanssa onnistuu joustavasti. Toimiston työkulttuuri ansaitsee lisäksi erityismaininnan. Säännöllinen 7,5 tunnin työaika takaa sen, että työn ja vapaa-ajan suhde pysyy tasapainossa niin harjoittelijoilla kuin juristeillakin!


Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy on julkisiin hankintoihin, liikejuridiikkaan ja riidanratkaisuun erikoistunut asianajotoimisto. Tämä blogikirjoitus on kolmas ja viimeinen osa Hankintajuristien kesän 2022 aikana julkaistuun opiskelija-aiheiseen blogisarjaan. Tutustu myös blogisarjan muihin osiin:

Syksyllä 2022 järjestetään Hankintajuristien ensimmäinen excursio Helsingissä!


Stay tuned!


Blogitekstin on kirjoittanut Milma Räisänen, joka työskenteli Hankintajuristeilla puolitoista vuotta harjoittelijana ja on tämän jälkeen jatkanut Hankintajuristeilla lakimiehenä.


Harjoittelijahaku on vielä auki - tutustu ja hae! https://www.hankintajuristit.fi/rekrytointi


Toimisto avoinna myös heinäkuussa!

Hankintajuristien toimisto on myös heinäkuussa avoinna normaaliin tapaan. Tapaamisia voitte sopia paitsi suoraan juristin kanssa, myös numerosta +358 40 038 3842 tai lähettämällä sähköpostia osoittees

Uusia harjoittelijoita Hankintajuristeille

Aino Aitamurto Aloitin Hankintajuristeilla viime viikon lopulla ja pääsin heti kiinni työtehtäviini. Sain hyvän yleisperehdytyksen, jonka jälkeen pääsin työskentelemään toimeksiantojen parissa. Kaikki

Comments


bottom of page