top of page
Etsi

Hankintaguru I

Koulutuksen kesto: 9h, 1,5 päivää

Hinta: 4500€ lähitoteutus


Hankintaosaamisen tason kehittäminen on yksi keskeinen hallitusohjelman linjauksista. Hankintaguru I koulutuskokonaisuus on kehitetty vastaamaan tähän tarpeeseen. Koulutuskokonaisuudessa hankintoja päätyökseen tekevät kokeneet Hankintajuristit jakavat käytännön työssä saamiaan oppeja käytännönläheisesti ja innostavasti muille hankinnan tekijöille. Hankintaguru I on räätälöity kokonaisuus hankintaa tekeville, mutta voit syventää osaamistasi myös moduuleittain osallistumalla vain johonkin kokonaisuuden osaan.

Osaamista on edelleen mahdollista syventää keväällä 2023 pidettävässä kokonaisuudessa Hankintaguru II, jonka osissa keskitytään hankintojen erityiskysymyksiin.


Koulutuksen aihealueet:


Osa 1: Hankinnan kohde ja tarjoajan soveltuvuusvaatimukset

Sitä saat, mitä tilaat ja keneltä: tässä koulutuksessa teemoja käsitellään hieman boksin ulkopuolelta.

Miten hankinnan kohde määritellään riittävän täsmällisesti, jotta saadaan vertailukelpoisia tarjouksia? Koulutuksessa käydään läpi hankinnan kohteen määrittely kilpailutusjärjestelmässä lukuisien esimerkkien avulla.


Osa 2: Hinta- ja laatuvertailun laatiminen

Laatua haettiin, mutta sutta ja sekundaa tuli. Tämän koulutuksen ideana on järkyttää hinta- ja laatuvertailun ajattelun perusteita.

Järkevän hintavertailun laatimista ei ole mahdollista opiskella lakikirjasta. Miten hintavertailu rakennetaan, jotta hintavertailun lopputuloksena tarjouskilpailun voittajaksi valitaan tarjoaja, joka on myös tosiasiallisesti tarjouskilpailun edullisin?


Osa 3: Hyvä hankintasopimus

Väitämme, että tällaiseen hankintasopimuskoulutukseen et ole ennen osallistunut. Koulutuksessa ei luetella JYSE-ehtoja, vaikka ne ovatkin käypää tavaraa!


Tässä koulutuksessa hypätään hankintasopimusten laatimisen syvään päähän käytännössä.

Hankintalaki on ensisijaisesti menettelytapalaki. Tarjouspyynnön liitteenä hyväksyttävällä sopimuksella on kuitenkin aivan keskeinen osuus onnistuneen sopimuskauden määrittelyssä. Hankintayksiköillä on valta määritellä sopimuksen sisältö osana tarjouspyynnön valmistelua. Miten hankintasopimuksen sisältö saataisiin valmisteltua siten, että sillä varmistettaisiin julkisten varojen tehokas käyttö - mutta samalla toimittaisiin valitun toimittajan kanssa kumppanuussopimuksen hengessä?


Tässä koulutuksen osassa käydään läpi keskeisiä onnistuneita sopimusehtoja käytännön esimerkkien avulla ja haastetaan pohtimaan sopimusehtojen laatimista käytännössä. Koulutuksessa vastataan myös siihen ”kuumaan perunaan”, miten varautua sopimusehtojen muutostarpeeseen sopimuskaudella.

Sopimusehtojen tarkastelussa esimerkkeinä käytetään kaiken laatuisia hankintoja ja määrittelyissä tukeudutaan oikeuskäytäntöön.


Järjestämme Hankintaguru I -koulutuskokonaisuudesta organisaatiokohtaista koulutusta. Näin kaikki organisaatiossanne hankintojen parissa työskentelevät kouluttautuvat samalla kertaa tärkeän aiheen parissa.Kouluttajat:


Vaihtoehtoisesti AA Marita Iskala, AA Valtteri Nieminen tai AA Hanna-Mari Harju. He kaikki ovat erikoistuneet julkisiin hankintoihin, mistä heillä on useiden vuosien kokemus.


Toteutustapa ja hinnoittelu:


Lähikoulutuksena 4.500 eur + alv 24 % + mahdolliset matka- ja majoituskulut. Sisältää sähköisesti toimitetun koulutusmateriaalin ja luennoinnin. Lähikoulutuksissa tilaaja järjestää mahdollisen koulutustilan ja tarjoilut.


Tilaajaorganisaation oman henkilöstön osallistujamäärää ei ole rajoitettu.


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!Comments


bottom of page