top of page
Etsi

"Entä jos urakoitsija menee konkurssiin?"

Turvaa tilaajan sopimusoikeudellinen asema hyvällä urakkasopimuksen valmistelulla!


Rakentamisen määrä on laskenut, mikä on tuonut mukanaan synkkiä pilviä rakennusteollisuuden yläpuolelle. Syksyn aikana mediassa on varoitettu jopa tulevasta rakennusalan konkurssiaallosta. Rakennusteollisuuden vaikea tilanne vaikuttaa luonnollisesti myös sopimuskumppaneiden asemaan, sillä riski erilaisille suoritushäiriöille on kasvanut. Miten tilaaja voisi vähentää riskiä?

Epävarmempina aikoina suoritushäiriöihin etukäteen varautuminen korostuu. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sopimuskumppanin valintaan tulee kiinnittää yhä enemmän huomiota. Nopeat muutokset urakoitsijan taloudellisessa asemassa ovat kuitenkin mahdollisia, joten mahdollisiin suoritushäiriöihin on varauduttava myös sopimuskauden aikana. Tilaajan sopimusoikeudellinen asema voidaan varmistaa vain hyvällä urakkasopimuksen valmistelulla.

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot eli YSE 1998 -ehdot muodostavat tyypillisesti urakkasopimuksen selkärangan. YSE-ehdoissa on tilaajan sopimusoikeudellista asemaa turvaavia ehtoja suoritushäiriöiden ja urakoitsijan maksukyvyttömyysmenettelyiden varalle. Riittävätkö YSE-ehtojen mukaiset tilaajan oikeudet kuitenkaan turvaamaan tilaajan asemaa riittävästi?

Hankintajuristeilla on pitkä kokemus asiakkaidensa avustamisesta rakennushankkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Mikäli teillä on urakkasopimuksen valmisteluun liittyviä kysymyksiä, ettehän epäröi kääntyä puoleemme. Asiantuntijamme auttavat mielellään Teitä varmistamaan sopimusoikeudellisen asemanne mahdollisimman hyvin.

Opmerkingen


bottom of page