Naisten verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 29.1.2015

Naisten verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 29.1.2015. Olimme kutsuneet koolle esimiestehtävissä toimivia naisia laajasti eri toimialoilta. Naisten verkosto on perustettu, jotta naisesimiehet voisivat vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia johtamisesta. Verkoston kokoonkutsujana toimii Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy. Naisten verkosto kokoontuu neljä kertaa vuodessa etukäteen suunniteltujen teemojen parissa.

Heti ensimmäisellä kokoontumiskerralla havaitsimme, että verkoston perustamiselle oli ollut tilausta. Tapahtuma saavutti suuren suosion ja verkostossa on jo laajasti jäseniä.  Tapaamisessa vaihdettiin kokemuksia johtamistyöstä ja havaittiin, että haastavat tilanteet toistuvat organisaatiosta toiseen hyvin samanlaisina.

Ensimmäisen tapaamisemme teema oli ”Työnantajan ohjeiden noudattamatta jättäminen työsuhteen päättämisen perusteena”.

Asianajaja Marita Tapola Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:stä kertoi haastavista esimiestilanteista juridisesta näkökulmasta kahden tuoreen oikeustapauksen kautta, joista toisessa irtisanominen oli ollut laitonta ja toisessa tapauksessa laillista. Tapausten tarkastelun perusteella tultiin siihen johtopäätökseen, että työsuhteen päättämistilanne edellyttää aina kokonaisharkintaa ja työsuhteen päättämiseen perustellusti johtavien syiden tulee olla ollut olennaisia.

Toimitusjohtaja Anne Lehtonen Pharmac Finland Oy:stä kertoi uransa aikana kohtaamistaan haastavista esimiestilanteista käytännössä. Hänen puheenvuoronsa aitous vetosi kaikkiin osallistujiin. Osallistujat pystyivät samaistumaan tilanteisiin, sillä työsuhteiden ongelmatilanteet toistuvat organisaatioissa usein hyvin samanlaisina. Huolimatta siitä, että verkoston osallistujat edustavat hyvin erilaisia toimialoja, haastavat esimiestilanteet sisältävät samoja elementtejä kaikkialla.

Seuraava naisten verkoston kokoontuminen on torstaina 7.5.2015 klo 17-19 Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:n toimitiloissa osoitteessa Eteläesplanadi 24 A 11, 6. krs.

Haluatko olla dynaamisen ja osaavan naisverkoston jäsen? Ilmoittaudu mukaan info@hankintajuristit.fi ja kirjoita osoitekenttään ”Naisten verkosto”. Osallistuminen on vapaamuotoista ja maksutonta.

Lämpimästi tervetuloa!

Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy

 

IMG_1562